13 Ekim 2012 Cumartesi

enginar lezzeti..

Cuma gününü ne kadar sevdiğimi söylemiştim.. Cuma akşam yemeği  de aynı derecede özel ve keyifli benim için...
Hele , tabiri caiz ise "eli lezzetli" kayınpederimin yapmış olduğu enginar yenecekse...
Hem hafif, hem keyifli bir menü; Enginar, Beyaz peynir ve Rakıcık...
Bu aralar dieti ve sağlıklı yemek takıntımı biraz bozdum sanırım, aslında tam bozmak sayılmaz. Çünkü yemeklere dikkat etmeye devam ediyorum ama... o rakı yokmu... gel de içme....

Hele Yunan kanalı ERT'de her cumartesi gecesi yayınlanan  ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ   (Stin Ygia mas) programının eski kayıtları eşliğinde bu keyf... tarif edilemez bir mutluluk...
Lezzetli enginar malzemeleri ;
* 4 enginar ayıklanmış
* 3 havuç
* 2 patates
* 3 soğan 
* bol limon
* bol dereotu
* zeytinyağı
* tuz 

Lezzetli enginar tarifi;
* soğanları yemeklik doğrayın
* patates ve havucu çok büyük olmayacak ölçülerde dilimleyin
* kapaklı genişçe bir tencereye enginarları dizin
* enginarların üzerine bol limon sıkın
* soğanları enginarların içlerine dolacak şekilde yerleştirin
* üzerlerine havuç ve patatesleri gelişi güzel yerleştirin
* üzerini kapatacak kadar suyu doldurun, zeytinyağı ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
* 25 dk sonra çatal ile kontrol edin, altını kısın, dereotunu ilave edip kısık ateşte 10 dk daha pişirin.

not 1 : soğanları kavurmadığınız için çok hafif olacaktır.
not 2 : çok gaz yapan bir bünyeye sahipseniz 1 çay kaşığı karbonatı, sıkacağınız limon suyu ile karıştırıp enginar üzerinde gezdirebilirsiniz..

Bu arada en bayıldığım şarkılardan biri Babis Tsertos'un söylediği "pino kai metho" şarkısı...

Lezzetli yemekler , kendinize iyi bakın....