21 Kasım 2012 Çarşamba

dzadziki...

Ben anlamıyorum...
Evde, İstanbul'da süzme yoğurt alıyorum. Salatalık kullanıyorum, Zeytinyağı , tuz herşey aynı...
Ama neden Yunanistan'da yediğimiz "Caciki" lere hiç benzemiyor tadı??
Biri bana söyleyebilir mi nedenini???
 :)
Aslında tamam kabul ediyorum..
Anlayabiliyorum..
Oranın yoğurdu farklı, salatalıkları farklı, zeytiinyağı da farklı...
Tabii bir de sizin modunuzun; "Tatil Modu" na ayarlı olması da en büyük etkenlerden sanırım...

Farklı olsa da ben yine de tarifi vermek istiyorum;
Tarif
*1 kutu süzme yoğurt
*3 adet büyük salatalık
*3 diş sarmısak
*zeytinyağı
*tuz

Hazırlanışı
*Salatalıkları ve sarmısakları rendeleyip süzme yoğurdunuza katın
*Tuz ve Zeytinyağınızı da ekleyin
*Biraz buzdolabında bekletip servis edin..

Afiyet olsun...