15 Kasım 2012 Perşembe

nefis et sote ve istiridye mantar..

Çok basit ve pratik olan enfes bir marine tarifi yazıyorum size;
Yarım ay şeklinde doğradığınız 1 adet büyük soğanı, ufak ufak doğradığınız 2 diş sarmısağı ve servis edeceğiniz kadar eti bir kaba yerleştirin.
Üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.
Ellerinizle güzelce karıştırın. 
Bence elleriniz en doğal kaşıktır ve elle hissetmek ve yemek yapmak sanırım işin en keyifli yanlarından biri.
Kapağını kapattığınız kabı servisinizden 1 gece öncesinden buzdolabıma koymalısınız ki lezzeti iyice içine çeksin.
 Ve geldik 1 gün sonrasına, yani servisine... Genişçe bir teflon tavanın altını yüksek ateşte yakıp tavanın iyice ısınmasını sağlayın.
Tavadan gelen ısı iyice arttıktan sonra etleri tavaya yerleştirebilirsiniz..Etin pişme derecesini zevkinize göre ayarlayabilir, az - orta veya çok pişmiş olarak servis ederbilirsiniz..
Gelelim bu nefis İstiridye mantarlarına...
Size tavsiye edeceğim en kolay yol olan yıka- kurut- pişir üçlemesiyle çok basit bir tarif veriyorum;
Önce mantarları soğuk su altında iyice yıkayın ve süzülmesi için tel süzgeçe geçirin.
Suları süzüldükten sonra kağıt havlu ile üzerinde kalan tüm nemi de alın.
Mantarları tuzlayıp yine ellerinizle tuzu iyice yedirin.
Önceden ısıtmış olduğunuz teflon bir tavaya mantarları koyun. Kendi saldığı su ile iyice pişecek olan mantarların tadına inanamayacaksınız.. 
Hatta bu iki tarifi aynı anda kullanmasanız da olabilir. Çünkü mantarlar zaten et gibi :))

Afiyet olsun..