11 Ocak 2013 Cuma

BAKLALI VE PEYNİRLİ EKMEKLER


BAKLALI VE PEYNİRLİ EKMEKLER

malzemeler
*125 gr bakla tanesi
*90 gr dilimlenmiş Camambert Peyniri
*1 dal kıyılmış dereotu
*1 çorba kaşığı limon suyu
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*tuz-çekilmiş karabiber
*2-4 dilim ekmek
BAKLALI VE PEYNİRLİ EKMEKLER
hazırlanışı
*baklaları, kaynamış tuzlu suda 5-10 dk haşlayın
*süzerek bir kaba alın
*içerisine, bir çorba kaşığı zeytinyağı, limonsuyu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın
*ekmek dilimlerini kızartın ve üzerlerine geri kalan zeytinyağını gezdirin
*bakla karışımını eşit olarak ekmek dilimlerinin üzerine bölüştürün ve yayın
*baklalı ekmek dilimlerinin üzerine birer dilim Camambert peyniri koyun
*ızgara tavasında 2-3 dk peynirler eriyene kadar, ekmek de kızarana kadar pişirin

Sıcak olarak servis edebileceğiniz bu atıştırmalıkları keyifle yiyebilirsiniz...Afiyet olsun...