25 Ocak 2013 Cuma

BEZELYE ÇORBASI


malzemeler
*1 ad kuru soğan
*4 ad kereviz sapı
*3 bardak bezelye
*1 ad defne yaprağı
*1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
*1/2 kaşık tereyağ
*5 su bardağı su
*tuz-taze çekişmiş karabiber
BEZELYE ÇORBASI

hazırlanışı
*soğanları küp küp doğrayın
*çukur bir tencerede, tereyağını eritim soğanları kavurun
*bezelye ve doğranmış kereviz sapını ekleyin
*5 dakika soteleyin
*5 bardak suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyin
*yumusaşayana kadar pişirin
*yumuşadıktan sonra defne yaprağını çorbadan çıkartın
*maydanozu ekleyin
*el blender'ı ile pürüssüz kıvama getirin

servis
misafirlerinize keyifle sunabileceğiniz çorbanızın üzerine, servis yapmadan önce kruton ekmek parçaları veya kurutulmuş domates ekleyebilir, tabağınızın kenarına kızarmış ekmek dilimleri de ekleyebilirsiniz.... 

afiyet olsun