18 Ocak 2013 Cuma

peppered breads - biberli ekmekler

ingredients - malzemeler

*1 red bell pepper / 1 ad kırmızı dolmalık biber
*1 yellow bell pepper / 1 ad sarı dolmalık biber
*1 clove of chopped garlic / 1 diş kıyılmış sarmısak
*4 leaf basil / 4 yaprak fesleğen
*2 tablespoons of chopped olives / 2 çorba kaşığı kıyılmış zeytin
*4 tablespoons of olive oil / 4 çorba kaşığı zeytinyağı
*salt, freshly ground black pepper / tuz- taze çekilmiş karabiber
*fried slices of bread / kızarmış ekmek dilimleri


PEPPERED BREADS-BİBERLİ EKMEKLER
preparation-hazırlanışı

*cook the bell peppers in the oven / dolmalık biberleri fırında közleyin
*put the bell peppers in a plastic bag, close the bag and leave for 5 minutes / 
bir plastik torbanın içine alarak ağzını kapatın ve 5 dk bekletin
*then peel the skins of the peppers and remove the beans /
sonra derilerini soyup çekirdeklerini çıkartın
*finely chop them and put in a bowl / 
dolmalık biberleri ince ince doğrayıp çukur bir kaba alın
*add garlic, basil, olives, salt, pepper and olive oil / 
sarmısak, fesleğen, zeytin, tuz karabiber ve zeytinyağını ekleyin
*thoroughly mix them upside down and leave them in refrigerator about 3-4 hours / 
iyice karıştırırak yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletin
*before serving, fry the breads / servis yapmadan önce ekmeklerinizi kızartın

You can put these marined mixture on your bread and serve them...
Buzdolabında marine olmuş olan karışımı kızarmış ekmeklere sürüp servis yapabilirsiniz

Bonn Appetit