16 Ocak 2013 Çarşamba

DOMATES PATE

DOMATES PATE

malzemeler
*7 adet domates (küp doğranmış)
*3 su bardağı bayat ekmek (küp doğranmış)
*1 diş sarmısak (kıyılmış)
*4 dal ince kıyılmış fesleğen
*1 dal kıyılmış fesleğen (süsleme için)
*7 çorba kaşığı zeytinyağı
*3 çorba kaşığı su
*1 tatlı kaşığı jelatin
*tuz-taze çekilmiş karabiber
DOMATES PATE
hazırlanışı
*bir tencereye 2 çorba kaşığı yağda sarmısakları 2 dk sote edin
*4 adet soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve kıyılmış fesleğenleri tencerey ekleyin
*tuz ve karabiberi ekleyerek yaklaşık 15 dk pişirin
*tencereyi kenara alıp içerisine küp doğranmış ekmekleri ekleyip karıştırın
*bir fırın kabının içini yağlayıp domatesli ekmekli karışımı dökerek yağın
*üzerini streç folyo ile kapatıp buzdolabında 30 dk soğumaya bırakın
*kalan 5 çorba kaşığı zeytinyağını, 3 soyulmuş ve doğranmış domatesi ve 2 kaşık suyu robottan geçirin, tuz, karabiber ve fesleğeni de ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edin
*pürüzsüz domatesli karışımı tencereye alıp orta ateşte pişirmeye başlayın
*pişme esnasında azar azar jelatini ekleyerek yaklaşık 5 dk pişirin
*ateşten alın ve soğumaya bırakın
*soğuyan domates karışımını fırın tepsisine önceden yaydığınız karışımın üzerine dökün
*fırın tepsisinin üzerini steçleyip tekrar buzdolabına kaldırın,  30 dk soğumaya bırakın
*servis yapmadan önce buzdolabından çıkarttığınız domates pateyi dilimlerin
servise hazır olan dilimli domates pate'yi afiyetle yiyebilirsiniz..