10 Ocak 2013 Perşembe

MANTARLI TOSTLAR


MANTARLI TOSTLAR

malzemeler 
*600 gr. taze Porcini mantarı
*1/2 doğranmış soğan
*2 diş kıyılmış sarmısak
*1/2 bardak sebze suyu veya su
*1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
*1 çorba kaşığı kıyılmış kekik
*1 çorba kaşığı tereyağ
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*tuz-taze çekilmiş karabiber
*5-6 dilim kızartılmış tost ekmeği

MANTARLI TOSTLAR
hazırlanışı
*mantarları soğuk su ile iyice yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın
*saplarını şapkalarından ayırın ve doğrayın
*tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eriterek karıştırın
*içine soğanı, sarmısağı, kekik ve maydanozu katarak yaklaşık 5 dk pişirin
*mantarları ekleyin
*tuz ve karabiberi serperek yaklaşık 5 dk daha pişirin
*karışım suyunu çektikçe azar azar sebze suyunu veya suyu ekleyin
*suyu eklememizin sebebi tavaya yapışmasını engelleyip nemli kalmasını sağlamak
*8-10 dk mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin
*tavadan alıp pişirdiğiniz karışım ılıyana kadar bekleyin

kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerinin üzerine sürülerek nefis bir parti atıştırmalığını keyfle yiyebilirsiniz