4 Ocak 2013 Cuma

Lentil and Spinach Toast - Mercimek ve Ispanaklı Tost


ingredients- malzemeler

*2 cups green lentil /2 su bardağı yeşil mercimek
*3 cups vegetable broth or water / 3 bardak sebze suyu veya su
*1 onion, chopped / 1 adet doğranmış soğan
*1 clove of garlic / 1 diş sarmısak
*4 tablespoons of olive oil / 4 çorba kaşığı zeytinyağı
*4 pcs chopped tomatoes / 4 adet doğranmış domates
*500 grms.spinach ( leaves only ) / 500 gr. ıspanak ( sadece yaprakları )
*2 tablespoons of balzamic vinegar / 2 çorba kaşığı balzamic sirke
*8 slices of toasted bread / 8 dilim kızartılmış tost ekmeği
*salt and freshly ground black pepper / tuz- taze çekilmiş kara biber



preparation-hazırlanışı

*first boil the water or vegetable broth in a pot and add the lentil into the water /
sebze suyunu veya suyu bir tencerede kaynatın ve mercimekleri içine atın
*cook for 30 minutues till the lentils are tender
yaklaşık 30 dk mercimekler yumuşayana kadar pişirin/
*drain lentils and put aside
mercimekleri süzün kenara alın
*heat the 2 tablespoon of olive oil in a frying pan /
bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın
*put the onions and saute for 5 minutes /
içine soğanları atıp 5 dk sote edin
*add tomatoes and lentils innto the pan sprinkle with salt and cook for 3 minutes/
tavaya domates ve mercimekleri ekleyin tuz serpin ve 3 dk karıştırarark pişirin
*then add the spinach leaves and cook not more than 3-4 minutes /
sonra ıspanak yapraklarını ekleyip 3-4 dk daha ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin
*rub the garlic on the toasted bread /
tost ekmeklerine sarmısağı sürtün
*place the breads into your service plate/
 tost ekmeklerini genişçe bir servis tabağına dizin
*put on the top of the bread your prepared mixture /
hazırlamış olduğunuz mercimekli ve ıspanaklı karışımı ekmeklerin üzerine yerleştirin
*put the remaining oil, balzamic, salt and pepper into a small cup and beat them/
ufak bir kapta kalan zeytinyağını, balzamic sirkeyi, tuz ve karabiberi iyice çırpın
*and finally you can pour the sause to the mixture on the bread..
bu sosu da ekmeklerin üzerindeki karışıma dökün

Bonn Appetit !!!