17 Ocak 2013 Perşembe

MISIR EKMEĞİ


MISIR EKMEĞİ

malzemeler

*3 su bardağı mısır unu (500gr )
*1 su bardağı rendelenmiş sert peynir (150gr )
*2 bardak su
*1 tatlı kaşığı tuz

MISIR EKMEĞİ

hazırlanışı
*fırınızını 200 derece ısıtın
*bir fırın tepsisini yağlayın
*mısır unu, tuz, peynir ve suyu bir kapta karıştırın
*2-3 dk yoğurarak hamur haline getirin
*hamurun üzerini bir bez ile örterek 5 dk bekletin
*hamuru arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara bölerek küçük daireler oluşturacak şekilde açın
*açtığınız yuvarlakları tava içinde fırına vererek her bir yüzünü 3-4 dk pişirin
*mısır ekmeklerinin dışı altın rengi alacak şekilde pişmeli ama içi yumuşacık kalmalıdır
hazırladığınız mısır ekmeklerini peynir, domates veya arzu ettiğiniz diğer malzemelerle sıcak olarak servis edebilirsiniz... afiyet olsun..