7 Şubat 2013 Perşembe

ERİŞTE ÇORBASI - NOODLE SOUP

malzemeler / ingredients 

*1 ad kuru soğan / 1 pcs onion 
*1 avuç erişte / 1 handful of noodles
*1 su bardağı süt / 1 cup of milk 
*4 çorba kaşığı zeytinyağı / 4 tablespoon olive oil
*2 çorba kaşığı un / 2 tablespoon flour
*8 su bardağı su / 8 glasses of water
*tuz-taze çekilmiş karabiber / salt and ground black pepper
*2 çorba kaşığı sıvı yağ / 2 tablespoon vegetable oil
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber / 1 teaspoon red pepper flakes

ERİŞTE ÇORBASI- NOODLE SOUP
hazırlanışı / preparation
*soğanları küp küp doğrayın / chop the onions into cubes
*derince bir tencerede, soğanları zeytinyağında kavurun /
in a deep saucepan, saute onions in olive oil
*soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca unu ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin
until onions are translucent, then add flour and continue roasting for a few minutes
*suyu ekleyin / add water
*erişteleri, tuz ve karabiberi ekleyin / add noodles, salt and pepper
*erişteler yumuşamaya başladıktan sonra sütü ilave edin / after the noodles soften, add milk
*3-4 dakika karıştırıp ateşi kapatın / cook for 3-4 minutes and turn off the fire

sos / dressing
*mini bir sos tavasında 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile kırmızı pul biberi kavurun /
in an mini sauce pan, saute red pepper with 2 tablespoons vegatable oil

**servis yapmadan önce, yağ ile kızdırdığınız kırmızı pul biberleri, paylaştırdığınız kaselerin üzerine dökerek, çorbalarınızı görsel olarak da süsleyebilirsiniz..
**just before serving the soup, share the souse into the bowls 
afiyet olsun...
Bonn Appetit...