13 Şubat 2013 Çarşamba

Kereviz Çorbası

malzemeler

*1 büyük kereviz
*1 kuru soğan
*2 parça kereviz sapı
*1 avuç kırmızı mercimek
*1 avuç tel şehriye
*zeytinyağı
*tuz, karabiber, kekik, kuru nane

KEREVİZ ÇORBASI

hazırlanışı
*kuru soğanı zeytinyağında biraz kavurun
*kereviz ve kereviz sapını mutfak robotunda ince ince doğrayın
*soğanların üzerine kerevizleri ekleyin
* kırmızı mercimek ve tel şehriyeyi 8 bardak su ile birlikte tencereye katın
*baharatları da ekleyin
*bütün malzemeleri tencerenin içinde tahta kaşıkla karıştırın
*harlı ateşte 40 dk pişmeye bırakın

havaların iyice soğuduğu bu günler için birebir olan bu sağlıklı sebze çorbasını fazla miktarda yapıp her gün 1 kase tüketerek hastalıklara karşı da direnç sağlayabilirsiniz...
afiyet olsun...