2 Nisan 2013 Salı

BARBUNYA ÇORBASI / BEAN SOUP


BARBUNYA ÇORBASI  / BEAN SOUP

malzemeler / ingredients

*1,5 su bardağı barbunya 1.5 cups of bean
*2 ad kuru soğan 2 pcs onions
*1 diş sarmısak1 clove of garlic 
*5 bardak su  5 glas of water
*1 tavuk bulyon / 1 chicken bouillon
*4 çorba kaşığı zeytinyağı / 4 tablespoons of olive oil
*1 çay bardağı taze kıyılmış nane/ 1 cup of  chopped fresh mint
*1 tatlı kaşığı fesleğen / 1 teaspoon of basil
*tuz-taze çekilmiş karabiber / Salt and black pepper



 hazırlanışı  / preparation 

*barbunyayı bir gece önceden suda bekletin / leave the beans into the water for a night before
*derince bir tencerede barbunyaları haşlayın /  boiled  the beans in the pot with full of water
*suyunu süzün / drain the beans
*barbunyaları kenara alın / keep them wait aside
*aynı tencerede zeytinyağı ile küü doğranmış soğanları ve sarmısağı kavurun 
/ put chopped onions and garlic in the same pot and saute with olive oil 
*barbunyayı, suyu ve tavuk bulyonu ekleyin / add beans, water and chicken boullion
*tüm baharatları ekleyip 30 dk pişirin / than add all the spices and cook for 30 minutes 
*piştikten sonra el blender'ı ile pürüzsüz hale getirin
 / after it is cooked make a smooth with hand blender

Bonn Apetitt !!!!