8 Nisan 2013 Pazartesi

Etli Kereviz Çorbası / Celery Soup with meat

malzemeler / ingredients

*200 gr. kuzu kuşbaşı / 200grms lamb-cut in small chunks
*1 adet kuru soğan / 1 piece onion
*2 adet kereviz / 2 pcs of celery
*4 diş sarmısak / 4 cloves of garlic
* 1 kaşık acı biber salçası / 1 table spoon of red paper and tomato paste
* 8 bardak su / 8 glasses of water
* tuz- karabiber / salt and black pepper


hazırlanışı / preparation

* soğan ve sarmısağı kavurun / saute onion and garlic 
* etleri ekleyin ve suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin / add meat and saute until teh water evaporates 
*salçayı ekleyim ve 5 dk kavurun / add tomato paste and cook for 5 minutes
* tüm suyu ekleyin ve etler yumuşayana kadar pişirin / add the water and cook until tender meats of all
* kerevizleri doğrayın / chop the celery
* kerevizleri, tuz ve karabiberi ekleyin / add celery, salt and pepper
* ateşi kısın ve 30 dk pişmeye bırakın / reduce heat and let cook for 30 minutes

afiyet olsun !!   enjoy your meal!!