21 Ekim 2013 Pazartesi

Kınalıada'da son günler...

İstanbul'un güzelliklerinden biri olan ve çok az bilinen incilerinden "Prenses Adaları" nın en minik adası olan Kınalıada'nın eski tarihi evlerindenden birinde geçirdik, yazdan kalan son güzel günlerimizi..
42 yıldır bu evde yaşayan arkadaşımız ve ailesi ile yaza veda partimizi de bu tarihi evde verdik..
 


E tabii "Yaz'a veda Partisi" olunca, yemek, ilk aklımıza gelen hazırlık oluyor haliyle..
Bu işi yapacak kişi de elbette ki Chef Alexi ... 

 Limon dilimleri ile süslenen Roka yaprakları..

35 kişiyi doyurmak için gerekli ekmekler... ( daha çoktu ekmekler, bu dağın görünen kısmı )
 


Canlı canlı yeşil biberler...
 Közlenmeye hazırlanan patlıcanlar...
 Benim vazgeçemediklerimden biri; Çiğ köfte...
 

Hemen hemen tüm yemeklerin yanına giden cacik..

 İnanılmaz bir patates salatası!! Alexi muhteşemdi :))

Mortadella...  

 Pastırma...
Ayıp olmasın da arada sağlıklı bişeyler de olsun diye... salatalık dilimleri....
 Özel baharatlarla çeşnilendirilmiş, tavuk...
 
Bize, yemek yemek için aslında hep bir sebep lazım, yoksa Parti filan bahane... :))