ÇORBALAR...

KEREVİZ ÇORBASI

malzemeler

*1 büyük kereviz
*1 kuru soğan
*2 parça kereviz sapı
*1 avuç kırmızı mercimek
*1 avuç tel şehriye
*zeytinyağı
*tuz, karabiber, kekik, kuru nane

KEREVİZ ÇORBASI

hazırlanışı
*kuru soğanı zeytinyağında biraz kavurun
*kereviz ve kereviz sapını mutfak robotunda ince ince doğrayın
*soğanların üzerine kerevizleri ekleyin
* kırmızı mercimek ve tel şehriyeyi 8 bardak su ile birlikte tencereye katın
*baharatları da ekleyin
*bütün malzemeleri tencerenin içinde tahta kaşıkla karıştırın
*harlı ateşte 40 dk pişmeye bırakın

havaların iyice soğuduğu bu günler için birebir olan bu sağlıklı sebze çorbasını fazla miktarda yapıp her gün 1 kase tüketerek hastalıklara karşı da direnç sağlayabilirsiniz...
afiyet olsun...


*****************************************************************************

MERCİMEK ÇORBASI

malzemeler
*2 bardak yeşil mercimek
*2 ad domates
*1 ad patates
*1 ad kırmızı biber
*1 ad kuru doğan
*2 ad kereviz sapı
*2 diş sarmısak
*1'er tatlı kaşığı kekik,kimyon,kırmızı pul biber,fesleğen
*1 defne yaprağı
*1 çay fincanı sirke
*tuz-taze çekilmiş karabiber
MERCİMEK ÇORBASI
hazırlanışı
*mercimekleri bol su ile haşlayın
*haşladığınız suyu döküp yeni su ekleyin
*2. suyuna defne yaprağını da ekleyin ve pişirmeye başlayın
*domatesi, patatesi, kırmızı biberi, soğanı küp küp doğrayın
*doğradığınız tüm sebzeleri ve sarmısağı mercimeğe ekleyip pişirmeye devam edin
*kereviz sapını ince ince doğrayın
*kerevizleri, sirkeyi ve baharatları mercimeğe ekleyin
*10 dk sonra kaynamaya başlayan çorbanız servise hazır hale gelmiştir.

küçük cam kaselere paylaştırdığınız bu lezzetli çorbalarınızı sevdiklerinize zevkle sunabilirsiniz... 
afiyet olsun...

********************************************************************************

ERİŞTE ÇORBASI

malzemeler
*1 ad kuru soğan
*1 avuç erişte
*1 su bardağı süt
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 çorba kaşığı un
*8 su bardağı su
*tuz-taze çekilmiş karabiber
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
ERİŞTE ÇORBASI
hazırlanışı
*soğanları küp küp doğrayın
*derince bir tencerede, soğanları zeytinyağında kavurun
*soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca unu ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin
*suyu ekleyin
*erişteleri, tuz ve karabiberi ekleyin
*erişteler yumuşamaya başladıktan sonra sütü ilave edin
*3-4 dakika karıştırıp ateşi kapatın

sos
*mini bir sos tavasında 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile kırmızı pul biberi kavurun

servis yapmadan önce, yağ ile kızdırdığınız kırmızı pul biberleri, paylaştırdığınız kaselerin üzerine dökerek, çorbalarınızı görsel olarak da süsleyebilirsiniz..
afiyet olsun...


*****************************************************************************

BAHARATLI PENNE ÇORBA

malzemeler 

*1 ad kuru soğan
*1 diş sarmısak
*4 ad domates
*1 ad havuç
1 ad kabak
*1 su bardağı makarna
*6 bardak su
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*1/2 bardak kıyılmış maydanoz
*tuz, karabiber, kekik, fesleğen, kırmızıbiber
 *1/2 bardak lor peyniri


hazırlanışı

*soğanları küp küp doğrayın
*zeytinyağında soğanları şeffaflaşana kadar kavurun
*sebzeleri küp küp doğrayın
*doğranmış sebzeleri ve sarmısağı da tencereye ekleyin
*yaklaşık 10 dk soteleyin
*suyu ve baharatları ekleyin
*su kaynadıktan sonra makarnayı ekleyin
*makarna yumuşayana kadar çorbayı pişirin

küçük kaplara koyduğunuz makarna çorbasının üzerine 1 kaşık lor peyniri ekleyip servis yapabilirsiniz... hem şık hem lezzetli olan bu tarifinizi sevdiklerinizle zevkle paylaşmanız dileklerimle... afiyet olsun..



 ****************************************************************************

ACILI LAHANA ÇORBASI

malzemeler
 *4 su bardağı doğranmış lahana
*1 ad kuru soğan (küp doğranmış)
*1 ad domates
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 diş sarmısak (ezilmiş)
*2 çorba kaşığı un
*3 çorba kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*tuz-taze çekilmiş karabiber
*5 su bardağı su
ACILI LAHANA ÇORBASI
 hazırlanışı
*derin bir tencerede tereyağını eritin
*soğanı ve sarmısağı kavurun
*renk b,raz dönmeye başladıktan sonra salçayı ekleyin
*5 dk da salça ile kavurun
*domatesi soyup ufak ufak dilimleyin
*domatesleri ve unu tencereye ekleyip 3-4 dk kavurun
*lahanaları, 5 bardak suyu, baharatları tencereye ekleyin
*lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin
*15 dk sonra tencerenin altını kapatıp dinlenmeye bırakın.

servis
küçük cam kaselerde servis edebileceğiniz bu lezzetli çorbanın üzerine,
misafirlerinize sunmadan önce kuru soğan ile süsleyebilirsiniz...
 keyifle yemeniz dileklerimle.....afiyet olsun....


************************************************************************

SARMISAKLI ÇORBA

malzemeler
*400 gr taze sarmısak
*1 ad kuru soğan
*2 çorba kaşığı un
*1 su bardağı krema
*1 ad limon kabuğu rendesi
*tuz-taze çekilmiş karabiber
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı tereyağı
*2 çorba kaşığı kuru nane
*5 bardak su

hazırlık
*derince bir tencerede tereyağını eritip, zeytinyağını ekleyin
*doğranmış soğan ve sarmısağı renkleri dönene kadar kavurun
*unu ekleyip 5 dk daha kavurun
*5 bardak suyu, naneyi, baharatları ekleyip 10 dk pişirin
*kremayı, limon rendesini ekleyip ateşten alın
*kremayı ekledikten sonra karıştırıp iyice yayılmasını sağlayın ve dinlenmeye bırakın
sunum
evinizde bulunan desenli mag bardaklara koyabileceğiniz bu çorbayı, şık bir şekilde servis edebilirsiniz.. ayrıca çorbanın içerisine çubuk kraker koyabilir veya kızarmış baget ekmeklerle servis edebilirsiniz... afiyet olsun...


*****************************************************************************

BARBUNYA ÇORBASI

malzemeler
*1,5 su bardağı barbunya
*2 ad kuru soğan
*1 diş sarmısak
*5 bardak su
*1 tavuk bulyon
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 çay bardağı taze kıyılmış nane
*1 tatlı kaşığı fesleğen
*tuz-taze çekilmiş karabiber


 hazırlanışı

*barbunyayı bir gece önceden suda bekletin
*derince bir tencerede barbunyaları haşlayın suyunu süzün
*barbunyaları kenara alın
*aynı tencerede zeytinyağı ile küü doğranmış soğanları ve sarmısağı kavurun
*barbunyayı, suyu ve tavuk bulyonu ekleyin
*tüm baharatları ekleyip 30 dk pişirin
*piştikten sonra el blender'ı ile pürüzsüz hale getirin

yemeye doyamayacağınız bu enfes çorbayı misafirlerinize zevkle sunabilirsiniz...
afiyet olsun



 *****************************************************************************

BEZELYE ÇORBASI

malzemeler
*1 ad kuru soğan
*4 ad kereviz sapı
*3 bardak bezelye
*1 ad defne yaprağı
*1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
*1/2 kaşık tereyağ
*5 su bardağı su
*tuz-taze çekişmiş karabiber
BEZELYE ÇORBASI

hazırlanışı
*soğanları küp küp doğrayın
*çukur bir tencerede, tereyağını eritim soğanları kavurun
*bezelye ve doğranmış kereviz sapını ekleyin
*5 dakika soteleyin
*5 bardak suyu, defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyin
*yumusaşayana kadar pişirin
*yumuşadıktan sonra defne yaprağını çorbadan çıkartın
*maydanozu ekleyin
*el blender'ı ile pürüssüz kıvama getirin

servis
misafirlerinize keyifle sunabileceğiniz çorbanızın üzerine, servis yapmadan önce kruton ekmek parçaları veya kurutulmuş domates ekleyebilir, tabağınızın kenarına kızarmış ekmek dilimleri de ekleyebilirsiniz.... 

afiyet olsun