PARTY ATIŞTIRMALIKLARI


PEYNİRLİ VE KABAKLI BAGET DİLİMLERİ

malzemeler
*1/2 ince dilimlenmiş kabak
*1/2 su bardağı taze keçi peyniri
*2 su bardağı rendelenmiş eski kaşer
*2 ad ince dilimlenmiş domates
*1 baget ekmeği
*tuz-taze çekilmiş karabiber
*1 çorba kaşığı zeytinyağı

PEYNİRLİ VE KABAKLI BAGET DİLİMLERİ

 hazırlanışı
*ızgara bir tavada, kabakları önlü arkalı yaklaşık 10 dk pişirin
*pişirirken tuz ve karanbiberi ekleyin
*baget ekmeğini uzunlamasına ikiye bölün
*ızgara tavada baget ekmeğini de hafifçe kızartın
*baget ekmeğinin bir yarısına keçi peynirini sürün
*üzerine dilimlenmiş domateslerinizi dizin
*domateslerin üzerine eski kaşer peynirini yerleştirin
*en üste kabakları dizin
*tuz ve karabiber ekerek baget ekmeğinizi kapatıp bastırın
*sandwich haline getirdiğiniz baget eklmeğini 2 parmak kalınlığında (kalın dilimler halinde) dilimleyip servis yapabilirsiniz
Soğuk veya ılık olarak servis yapabileceğiniz bu pratik ve eğlenceli sandwichi sevdiklerinizle zevkle paylaşabilirsiniz....afiyet olsun...


********************************************************************************

BİBERLİ EKMEKLER

malzemeler
*1 ad kırmızı dolmalık biber
*1 ad sarı dolmalık biber
*1 diş kıyılmış sarmısak
*4 yaprak fesleğen
*2 çorba kaşığı kıyılmış zeytin
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*tuz- taze çekilmiş karabiber
*kızarmış ekmek dilimleri

BİBERLİ EKMEKLER
hazırlanışı
*dolmalık biberleri fırında közleyin
*bir plastik torbanın içine alarak ağzını kapatın ve 5 dk bekletin
*sonra derilerini soyup çekirdeklerini çıkartın
*dolmalık biberleri ince ince doğrayıp çukur bir kaba alın
*sarmısak, fesleğen, zeytin, tuz karabiber ve zeytinyağını ekleyin
*iyice karıştırırak yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletin
*servis yapmadan önce ekmeklerinizi kızartın

Buzdolabında marine olmuş olan karışımı kızarmış ekmeklere sürüp servis yapabilirsiniz


*******************************************************************************


MISIR EKMEĞİ

malzemeler
*3 su bardağı mısır unu (500gr )
*1 su bardağı rendelenmiş sert peynir (150gr )
*2 bardak su
*1 tatlı kaşığı tuz

MISIR EKMEĞİ
hazırlanışı
*fırınızını 200 derece ısıtın
*bir fırın tepsisini yağlayın
*mısır unu, tuz, peynir ve suyu bir kapta karıştırın
*2-3 dk yoğurarak hamur haline getirin
*hamurun üzerini bir bez ile örterek 5 dk bekletin
*hamuru arzu ettiğiniz büyüklükte parçalara bölerek küçük daireler oluşturacak şekilde açın
*açtığınız yuvarlakları tava içinde fırına vererek her bir yüzünü 3-4 dk pişirin
*mısır ekmeklerinin dışı altın rengi alacak şekilde pişmeli ama içi yumuşacık kalmalıdır
hazırladığınız mısır ekmeklerini peynir, domates veya arzu ettiğiniz diğer malzemelerle sıcak olarak servis edebilirsiniz... afiyet olsun..


****************************************************************************


DOMATES PATE

malzemeler
*7 adet domates (küp doğranmış)
*3 su bardağı bayat ekmek (küp doğranmış)
*1 diş sarmısak (kıyılmış)
*4 dal ince kıyılmış fesleğen
*1 dal kıyılmış fesleğen (süsleme için)
*7 çorba kaşığı zeytinyağı
*3 çorba kaşığı su
*1 tatlı kaşığı jelatin
*tuz-taze çekilmiş karabiber

DOMATES PATE
hazırlanışı

*bir tencereye 2 çorba kaşığı yağda sarmısakları 2 dk sote edin
*4 adet soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve kıyılmış fesleğenleri tencerey ekleyin
*tuz ve karabiberi ekleyerek yaklaşık 15 dk pişirin
*tencereyi kenara alıp içerisine küp doğranmış ekmekleri ekleyip karıştırın
*bir fırın kabının içini yağlayıp domatesli ekmekli karışımı dökerek yağın
*üzerini streç folyo ile kapatıp buzdolabında 30 dk soğumaya bırakın
*kalan 5 çorba kaşığı zeytinyağını, 3 soyulmuş ve doğranmış domatesi ve 2 kaşık suyu robottan geçirin, tuz, karabiber ve fesleğeni de ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edin
*pürüzsüz domatesli karışımı tencereye alıp orta ateşte pişirmeye başlayın
*pişme esnasında azar azar jelatini ekleyerek yaklaşık 5 dk pişirin
*ateşten alın ve soğumaya bırakın
*soğuyan domates karışımını fırın tepsisine önceden yaydığınız karışımın üzerine dökün
*fırın tepsisinin üzerini steçleyip tekrar buzdolabına kaldırın,  30 dk soğumaya bırakın
*servis yapmadan önce buzdolabından çıkarttığınız domates pateyi dilimlerin

servise hazır olan dilimli domates pate'yi afiyetle yiyebilirsiniz..


**************************************************************************

 NOHUT PÜRELİ EKMEKLER

malzemeler
*3 su bardağı nohut
*1 çorba kaşığı karbonat
*4 çorba kaşığı susam yağı
*2 adet limonun suyu
*1 diş kıyılmış sarmısak
*1 çay kağığı krımızı pul biber
*1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 4-5 dilim tam buğday ekmeği

NOHUT PÜRELİ EKMEKLER
hazırlanışı

*nohutları bir gece önceden ıslatın, içine 1 kaşık karbonatı da ekleyin
*ertesi günükarbonatlı suda beklettiğiniz nohutları süzüp sudan geçirin
*duruladığınız nohutları düdüklü tencerede üstünü kapatacak kadar soğuk su ile 10 dk pişirin
*10 dk sonra düdüklünün kapağını açıp içine susam yağı, limon suyu ve tuzu ekleyin
*kapağı tekrar kapatıp 10 dk daha pişirin
*(düdüklü tencereniz yok ise nohutları 1 saat boyunca haşlayın)
*nohutlar piştikten sonra, nohutları, sarmısak, kırmızı pul biber ve maydanozları robottan geçirip püre haline getirin
*tam buğday ekmeklerinizi, ekmek kızartma makinesinde biraz kızarttıktan sonra,
karışımı sürüp servis edebilirsiniz...
Sıcak olarak servis edebileceğiniz bu atıştırmalıkları keyifle yiyebilirsiniz..
.Afiyet olsun...

****************************************************************************


SARMISAKLI & OTLU PEYNİRLİ LAVAŞ

malzemeler
*4 adet kereviz sapı
*1 dal fesleğen
*1 demet maydanoz
*3 diş sarmısak
*180 gr.(3 su bardağı)keçi peyniri
*1 çorba kaşığı limon suyu
*tuz-taze çekilmiş karabiber
*3 çorba kaşığı zeytinyağ
*4 lavaş (dürüm ekmeği)

SARMISAKLI & ORLU PEYNİRLİ LAVAŞ

hazırlanışı
*maydanoz ve kereviz yapraklarını robottan geçirin
*içine sarmısak, tuz, karabiber ve 3 kaşık zeytinyağını ekleyip karıştırın
*keçi peynirini genişçe bir kaba alın
*hazırlamış olduğunuz otlu karışımı keçi peyniri ile karıştırın
*iyice ezin, limon suyunu ekleyin, yeşil bir karışım elde edene kadar karıştırın
*lavaş ekmeklerini teflon bir tavada 3 dk ısıtın

sunum

*ısıtmış olduğunuz lavaş ekmeklerin ayrı bir tabakla,
*peynir karışımını da çukurca bir kapta servis edebilirsiniz

misafirleriniz arzu ettikleri kadar karışımı lavaş ekmeklerine sürüp afiyetler yiyebilirler... 


********************************************************************************

BAKLALI VE PEYNİRLİ EKMEKLER

malzemeler
*125 gr bakla tanesi
*90 gr dilimlenmiş Camambert Peyniri
*1 dal kıyılmış dereotu
*1 çorba kaşığı limon suyu
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*tuz-çekilmiş karabiber
*2-4 dilim ekmek
BAKLALI VE PEYNİRLİ EKMEKLER
hazırlanışı

*baklaları, kaynamış tuzlu suda 5-10 dk haşlayın
*süzerek bir kaba alın
*içerisine, bir çorba kaşığı zeytinyağı, limonsuyu, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın
*ekmek dilimlerini kızartın ve üzerlerine geri kalan zeytinyağını gezdirin
*bakla karışımını eşit olarak ekmek dilimlerinin üzerine bölüştürün ve yayın
*baklalı ekmek dilimlerinin üzerine birer dilim Camambert peyniri koyun
*ızgara tavasında 2-3 dk peynirler eriyene kadar, ekmek de kızarana kadar pişirin

Sıcak olarak servis edebileceğiniz bu atıştırmalıkları keyifle yiyebilirsiniz...Afiyet olsun...


*********************************************************************************


MANTARLI TOSTLAR

malzemeler 
*600 gr. taze Porcini mantarı
*1/2 doğranmış soğan
*2 diş kıyılmış sarmısak
*1/2 bardak sebze suyu veya su
*1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
*1 çorba kaşığı kıyılmış kekik
*1 çorba kaşığı tereyağ
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*tuz-taze çekilmiş karabiber
*5-6 dilim kızartılmış tost ekmeği

MANTARLI TOSTLAR
hazırlanışı
*mantarları soğuk su ile iyice yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın
*saplarını şapkalarından ayırın ve doğrayın
*tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eriterek karıştırın
*içine soğanı, sarmısağı, kekik ve maydanozu katarak yaklaşık 5 dk pişirin
*mantarları ekleyin
*tuz ve karabiberi serperek yaklaşık 5 dk daha pişirin
*karışım suyunu çektikçe azar azar sebze suyunu veya suyu ekleyin
*suyu eklememizin sebebi tavaya yapışmasını engelleyip nemli kalmasını sağlamak
*8-10 dk mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin
*tavadan alıp pişirdiğiniz karışım ılıyana kadar bekleyin

kızartmış olduğunuz ekmek dilimlerinin üzerine sürülerek nefis bir parti atıştırmalığını keyfle yiyebilirsiniz


*********************************************************************************

HAVUÇLU VE ZEYTİNLİ EKMEKLER 

malzemeler
*3 ad soyulmuş ve doğranmış havuç
*100 gr. ince dilimlenmiş siyah zeytin
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*tuz-taze çekilmiş karabiber
*4-5 ad dilimlenmiş ekmek
hazırlanışı
*havuç ve zeytinleri robottan geçirin
*ekmekleri servis yapmadan önce kızartın
*hazırladığınızı karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis edebilirsiniz

Bu atıştırmalığınızı soğuk olarak da servis edebileceğiniz için önceden hazırlayıp keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz...


********************************************************************************


MANTARLI & KREM PEYNİRLİ EKMEKLER

malzemeler
*300 gr. ince kıyılmış mantar
*2 diş dövülmüş sarmısak
*150 gr. taze krem peynir
*4-5 dilim kızarmış ekmek
*4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
*tuz


hazırlanışı
*bir tavada 2 kaşık zeytinyağını kızdırın
*içine mantarları ve sarmısakları atın
*mantarların suyu buharlaşana kadar, yaklaşık 7 dk pişirin
*geriye kalan zeytinyağını, pişirdiğiniz sarmısaklı mantarları ve
 krem peyniri mixerden geçirerek iyice karıştırın
*karışımın krem peynir kıvamında olması gerekmektedir
*gerekirse zeytinyağı ekleyebilirsiniz
*tuzu karışıma serpin
*karışımı 30 dk buzdalabında soğumaya bırakın
*kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürüp servis yapabilirsiniz

Bu atıştırmalığınızı soğuk olarak da servis edebileceğiniz için önceden hazırlayıp keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz...


********************************************************************************

NAPOLİTEN KREPS..

ÖNCE KREP HAMURU

malzemeler
*1 su bardağı un
*1 su bardağı süt
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
*tuz


hazırlanışı
*un ve tuzu bir kab'a eleyin
*yumurta ve şekeri içine ekleyip karıştırın
*yavaş yavaş sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyin
*hamuru iyice çırpın ve 1 saat kenarda dinlendirin
*küçük bir tava alıp tavayı yağlayın
*krep hamurundan 1 kaşık alarak tavaya dökün
 *tavayı sağa sola eğerek yuvarlak şekilde zemine yayılmasını sağlayın
*kreplerin iki yüzünü de fazla karartmadan pişirin.

NAPOLİTEN KREPS..

malzemeler
*8-10 ad krep
*1 ad ince kıyılmış soğan
*1 ad doğranmış domates
*2 ad küp doğranmış patlıcan
*1/2 su bardağı doğranmış siyah zeytin
*300 gr. küp doğranmış taze mozzarella peyniri
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*tuz-taze çekilmiş karabiber

hazırlanışı
*krep hamurlarını hazırlayıp kenarda bekletin
*bir tavada zeytinyağını kızdırın
*soğanları 5 dk boyunca sote edin
*domates, patlıcan ve zeytinleri ekleyip 15-20 dk pişirin
*tuz ve karabiberi serpin.
*domates ve patlıcanlar iyice yumuşadıktan sonra kenara alın
*sebzeli iç malzemenizi bir kaşık yardımı ile kreplerin yüzeylerine yayın
*1/4 kadarına koyarsanız daha kolay katlayabilirsiniz
*dörde katladığınız krepleri bir servis tabağına alın

sıcak olarak servis edebileceğiniz bu nefis atıştırmalıkları keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz...


***********************************************************************************


MERCİMEK VE ISPANAKLI TOST 

malzemeler
*2 su bardağı yeşil mercimek
*3 bardak sebze suyu veya su
*1 adet doğranmış soğan
*1 diş sarmısak
*4 çorba kaşığı zeytinyağı
*4 adet doğranmış domates
*500 gr. ıspanak ( sadece yaprakları )
*2 çorba kaşığı balzamic sirke
*8 dilim kızartılmış tost ekmeği
*tuz- taze çekilmiş kara biber
hazırlanışı
*sebze suyunu veya suyu bir tencerede kaynatın ve mercimekleri içine atın
*yaklaşık 30 dk mercimekler yumuşayana kadar pişirin
*mercimekleri süzün kenara alın
*bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın
*içine soğanları atıp 5 dk sote edin
*tavaya domates ve mercimekleri ekleyin tuz serpin ve 3 dk karıştırarark pişirin
*sonra ıspanak yapraklarını ekleyip 3-4 dk da ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin.
*tost ekmeklerini sarmısağı sürterek yedirin
*tost ekmeklerini genişçe bir servis tabağına dizin
*hazırlamış olduğunuz mercimekli ve ıspanaklı karışımı ekmeklerin üzerine eşit miktarda bölüştürüp yayın
*ufak bir kapta kalan zeytinyağını, balzamic sirkeyi, tuz ve karabiberi iyice çırpın
*bu sosu da ekmeklerin üzerindeki karışımda gezdirin.

sıcak olarak servis edebileceğiniz bu nefis atıştırmalıkları keyifle masanızın ortasına yerleştirebilir misafirlerinize sunabilirsiniz...

**********************************************************************************

PATLICANLI DÜRÜM

malzemeler
*1 adet patlıcan
*4 lavaş (dürüm ekmeği)
*4 çorba kaşığı baharatlı salsa sos
*250 gr dilimlenmiş mozarella peyniri
*2 adet ince dilimlenmiş domates
*2 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
*tuz-taze çekilmiş karabiber
*zeytinyağı
hazırlanışı
*patlıcanı 4 eşit parçaya bölün
*dilimlediğiniz patlıcanları bir ızgara tavasında 5-7 dk pişirin
*patlıcanlar yumuşadıktan sonra küp şeklinde doğrayın
*lavaşların içerisine; patlıcanları, salsa sosunu, mozarella peynirini, domatesi ve fesleğeni eşit olarak bölün
*arzu ettiğiniz dürüm şekline getirin, altlarını zarf gibi kıvırın veya katlayın
*ızgara tavasını kısık ateşte kızdırın
*dürümleri ızgaraya yerleştirin
*her iki yüzünü yaklaşık 2-3 dk pişirin

sıcak olarak servis edebileceğiniz bu nefis atıştırmalıkları keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz...



*********************************************************************************

KABAKLI VE BEZELYELİ EKMEKLER

malzemeler
*2 adet kabak, küp küp doğranmış
*1 bardak taze bezelye
*2 çorba kaşığı tereyağ
*2 çorba kaşığı un
*1 bardak sıcak süt
*1 yumurta sarısı
*1/4 tatlı kaşığı muskat rendesi
*1/2 bardak rendelenmiş parmesan peyniri
*tuz, taze çekilmiş karabiber
KABAKLI VE BEZELYELİ EKMEKLER
hazırlanışı
*kabakları kaynayan tuzlu suya atın, 5-10 dk pişirin
*tencereden alın, kağıt havlu ile kurulayın
*suya bezelyeleri atın, 5 dk pişirin
*tencereden alın durulayın
*fırınınızı 200 dereceye ısıtın ve fırın tepsisini yağlayın
*ortaboy bir tencerede tereyağını eritin
*unu da içine katarak 1 dk karıştırın
*ateşten alın, sıcak sütün yarısını içine katın, tekrar karıştırın
*tekrar ateşe koyun, tuz karabiber ve muskat rendesini ekleyin
*karışım koyulaşıncaya kadar 5 dk pişirin
*sosu ateşten alarak içine yumurta sarısını karıştırın
*parmesan peynirinin yarısını, bezelye ve kabakları sosa katıp karıştırın
*fırın tepsisine ekmekleri dizin ve 5 dk kadar fırında pişirin
*ekmekleri dışarıya alarak üzerlerine hazırladığınız karışımı sürün
*kalan parmesan peynirini dilimlerin üzerinde gezdirin
*tekrar fırına verip 7-10 dk daha pişirin

sıcak veya ılık olarak servis edebileceğiniz bu nefis atıştırmalıkları keyifle misafirlerinize sunabilirsiniz...